След успеха на първата изложбата  на Велиана Симеонова, скоро ще

...
След успеха на първата изложбата  на Велиана Симеонова, скоро ще
Коментари Харесай

Приказни герои оживяват в София този юни

След триумфа на първата изложбата  на Велиана Симеонова, скоро ще бъде реалност и " Приказни герои от близо и далеч… продължението ". В плана на надарената дама още веднъж ще оживеят едни от най-интересните, многолики и будещи детските мечти облици от български и международни произведения. На един общ фон, подредени в своя лична среда ще изгреят Ян Бибиян и дяволчето Фют, Палечка, Питър Пан, Василиса Прекрасна, Малкият принц, Малката кибритопродавачка, Снежната кралица и, несъмнено, няколко принцеси.

 

Това са единствено част от нежните миниатюри, които ще бъдат показани на 1 юни от 18:00 в изложба " Лампион " на ул. " Кракра " 2А в София.  Първоначално изложбата е планувана за 2020 година, само че поради пандемията е отсрочена, с цел да откри своето най-подходящо време на реализация. Всички фигури в експозицията още веднъж са направени от папие маше.

Авторката избира да работи с хартия, тъй като материалът е същинско предизвикателство и не се поддава елементарно на моделиране, капризен е и се трансформира с времето, само че пък резултатите са вдъхновяващи. " Светът на приказките не оставя никого апатичен. И дребни, и огромни се вълнуват еднообразно, когато се допрян до обичани герои.

 

По време на първата ми галерия най-вече ме впечатлиха погледите на родителите. Наблюдавах по какъв начин в очите им се появяваше една замисленост, като че ли се пренасяха още веднъж в детството си и се допираха до вълшебството на приказките, които са ги развълнували като дребни, " споделя Велиана. Имено това чудо я въодушевява да стартира да създава нежните фигури от папие маше. Създаването на един баснословен воин не е лека работа, само че й носи голямо наслаждение до момента в който се потапя в света му. Понякога й лишава седмица, а различен път цялостен месец – зависи от сложността на облика.  Творбите на Велиана не остават незабелязани и постоянно още преди да са изцяло подготвени – те към този момент са намерили своя нов притежател. Затова и в изложбата ще вземат участие фигури на частни колекционери от разнообразни точки на България, Франция и Мароко.

 

Разбира се, не липсват и още изненади за деца и родители по време на изложбата " Приказни герои от близо и далеч… продължението " в изложба " Лампоин ". За всички, които желаят да преобразят себе си в баснословен воин – ще има разполагаем разнообразни маски и аксесоари. Официалното разкриване на " Приказни герои от близо и далеч… продължението " ще бъде в Деня на детето – 1 юни от 18:00 часа на ул. Кракра 2А в " Лампион ".

 

 

Изложбата ще продължи до 15 юни. Входът е свободен. Велиана Симеонова е лицето и сърцето на блога за изобретателни деца и родители " Двама с мама ". Привлечена от изкуството от ранна детска възраст, Вили е взела участие е в редица групови изложения, в които демонстрира разнообразните си артистични произведения. Тя може освен да основава, само че и умее да разкрива света на изкуството пред децата като провежда и води разнородни креативен работилници за малчугани.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР